Entitats col·laboradores

Universitat-empresa i institucions

L’objectiu de les pràctiques de BAU és permetre als estudiants aplicar i complementar els coneixements adquirits en la seva formació acadèmica, afavorint l’adquisició de les competències que els preparin per a l’exercici d’activitats professionals, facilitin la seva ocupabilitat i fomentin la seva capacitat d’emprenedoria.

COM CERCAR CANDIDATS/ES A BAU

1. Cal tenir publicada una oferta(1) per poder fer cerques de candidats/es.

2. El departament de pràctiques i ocupació us notificarà quan la oferta estigui publicada i visible.

3. En quan arribin candidats/es inscrits/es al nostre portal us els enviarem al mail de contacte que hagueu indicat.

4. La oferta quedarà publicada fins que l’entitat ens comuniqui expressament de la seva baixa.

Publicació oferta de pràctiques - Estudiant

Si es vol oferir una plaça de pràctiques

Publicació oferta de feina - Alumni

Si es vol oferir una oferta de feina

(1) És important revisar el contingut de la oferta abans d’enviar-la. Serà la vostra imatge davant de les persones que la llegeixin. Ha de clara i concreta. La informació s’ha de centrar en el lloc de pràctiques/feina: el que es busca i el que s’ofereix. La informació que s’inclogui serà la referència perquè cada estudiant o alumni decideixi si l’interessa inscriure’s a l’oferta o no.

INFORMACIÓ SOBRE LES PRÀCTIQUES

Les entitats col·laboradores poden oferir 2 tipus de pràctiques les pràctiques curriculars i les pràctiques extracurriculars.

Pràctiques curriculars

És una activitat acadèmica obligatòria dels estudis de grau o masters de 150 hores . Es corresponen amb una assignatura obligatòria o optativa d’uns estudis de grau o de màster universitari. Es poden dur a terme dins del període lectiu i també durant els mesos d'estiu.

Pràctiques no curriculars

Són activitats formatives que es fan de manera voluntària, durant l'any acadpemic (octubre - setembre) i tenen una durada màxima de 900h.

Marc legal de les pràctiques

Podeu consultar aqui el marc legal vigent sobres les pràctiques acadèmiques.

Assegurança Escolar Obligatòria

Durant les pràctiques l'estudiant queda cobert per l'Assegurança Escolar obligatòria que protegeix als estudiants menors de 28 anys, que cursen estudis oficials des de  3r d' Educació Secundària Obligatòria (ESO), fins el final del 3r cicle universitari,  mitjançant prestacions sanitàries i econòmiques, en cas de malaltia , accident escolar i infortuni familiar.

Els estudiants poden començar les pràctiques quan ja estigui signat el conveni de cooperació. En el cas d’estudiants de nova incorporació per iniciar les pràctiques hauran d’esperar-se fins al començament de les classes.

En general, les pràctiques tenen una durada màxima de 900 hores per curs acadèmic.

La durada de les pràctiques curriculars és de 150h.

Pel seu caràcter formatiu es recomana que la durada mínima de les pràctiques extracurriculars no sigui inferior a 180 hores.

 

Es subscriurà, si escau, un Convenis Marc de Cooperació Educativa amb les entitats col·laboradores per a la realització de les pràctiques externes.

A més, es subscriuran Convenis Específics de Cooperació Educativa, on s’inclourà el projecte formatiu, per a establir el marc regulador de les relacions entre l’estudiant, l’entitat col·laboradora.

Quan un estudiant deixa d’estar matriculat/da o tancar expedient acadèmic, el conveni vigent quedarà automàticament anul·lat.

En quan a l’horari, no s’aconsella durant el periode lectiu fer més de 20-25 hores de pràcitques al dia. Durant el periode no lectiu es pot fer una jornada més extensa (màxim 8h/dia).

L’entitat de pràctiques ha de comptar amb la figura d’un/a tutor/a, professional del disseny que faci de guia de l’estudiant i pugui responsabilitzar-se del seu seguiment.

LES PRÀCTIQUES EN XIFRES

El departament de pràctiques gestiona anualment:

0

CONVENIS TRAMITATS

0

OFERTES DE PRÀCTIQUES TRAMITADES

0

OFERTES DE FEINA TRAMITADES

0

ENTITATS COL·LABORADORES

EL TALENT A BAU

 

BAU té com a missió fomentar la transferència de coneixement i divulgar l’excel·lència i el talent creatiu dels estudiants, Alumni i del Personal Docent i Investigador (PDI) del centre.

Per això, BAU impulsa el potencial creatiu a través de l’Àrea de Projecció i Promoció del Talent mitjançant la col·laboració amb empreses i la creació d’esdeveniments i accions de promoció com el BAU Talent Networking i el Bau Talent Visions. Des de l’Àrea, es promou i es financia la participació de la comunitat en concursos i esdeveniments de gran repercussió social, científica i acadèmica a nivell nacional i internacional.